Over

‘Echt handgemaakt, en dat mag gezien worden’. Dat is de rode draad in mijn werk: organische vormen, van sierlijk en sober tot grillig en ruw, rustige natuurlijke kleuren, unieke stukken, kleine reeksen, respect voor het materiaal, de kracht van imperfectie. Ambachtelijke technieken worden gecombineerd met hedendaagse technieken zoals het gebruik van digitale transfers. Niets gaat verloren, gerecycleerde klei en porselein krijgen een tweede kans in de serie ‘second life’.

Met de handen in de klei zitten is heerlijk ontspannend en geeft een gevoel van rust. Boetseren, pottenbakken op de draaischijf, mallen maken en werken met gietporselein, de ene techniek is al leuker en boeiender dan de andere, daarom wissel ik regelmatig af. De ene dag maak ik romantische theelichtjes van porselein, de andere dag ruwe kommen van gerecycleerde klei.

Kiezen voor een stuk uit atelier KDW, is dan ook kiezen voor

  • originaliteit, een schot in de roos als je iets unieks wil;
  • duurzaamheid, een object dat vele jaren meegaat;
  • een kleine ecologische voetafdruk, want vervaardigd en verkocht in de groene rand rond Brussel met Belgische klei*;
  • een erkend ambacht, sinds 23 april 2020 kreeg ik van de FOD Economie de hoedanigheid van ‘erkend ambachtsman’.

Vragen? Neem gerust contact op!

* Belgische klei: het grootste deel van de klei is afkomstig van Saint-Aubin (Namen). Dit is een bewuste keuze, zodanig dat het transport tot een minimum beperkt blijft. Minder transport = minder vervuiling.

🔖over mezelf 📝karin 🔥passie voor klei 😍creatieve afwisseling ☠️bandwerk 🐣2 jaar keramiek in pachthof Stroykens Tervuren 🎓2 jaar deeltijds kunstonderwijs keramiek BKO Overijse 🍹geniet van: gezelligheid, familie en vrienden 👍upcycling 🌎motto: life is a journey, not a race.